Одбијене жалбе, остају на снази пресуде Јанкулоској и Груевском

Врховни суд Македоније потврдио је пресуде скопског Апелационог суда и одбио захтеве за ванредно преиспитивање правоснажне пресуде, које су поднели осуђеници Никола Груевски, Ђоко Поповски и Гордана Јанкулоска.

Пресудама је Врховни суд РС Македоније одбио захтеве осуђених лица, које су они поднели лично и преко својих бранилаца, и подржао пресуде Апелационог суда у Скопљу, саопштио је Врховни суд.

Суд у Скопљу осудио је бившу министарку унутрашњих послова Гордану Јанкуловску на шест година затвора због злоупотребе положаја током набавке луксузног "мерцедеса" за потребе владе.

Бивши премијер Никола Гуевски је за исто дело осуђен на две године затвора. Бивши министар унутрашњих послова на четири године затвора, а бивши помоћник министра унутрашњих послова, Ђоко Поповски осуђен је на шест година и шест месеци због злоупотребе положаја и овлашћења.

Као што је познато, реч је о Мерцедесу којим су се  потом  возили Зоран Заев и други званичници  као Тереза ​​Меј, Ангела Меркел, папа Фрања и други страни државници који су посетили Македонију у последњих неколико година.

 

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво