Милановић одговoрио Сарајеву: Зашто један народ бира два члана Председништва БиХ

Председник Хрватске Зоран Милановић рекао је да је Жељко Комшић изабран за члана Председништва БиХ од одређеног броја грађана БиХ, који су за њега гласали да би повредили Хрвате.

Милановић је коментарисао састанак с чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком у Загребу, односно критике које су стигле из Сарајева на рачун легитимних представника народа у власти.

"Хрватска је држава хрватског народа, али имамо висок ниво заштите мањина и немогуће је да за представника мањина гласају они који нису припадници тих мањина", рекао је Милановић.

Додаје да Хрвати у БиХ нису мањина, али су у мањини бројчано.

"Ако их хоћеш злостављати, радиш то јер то можеш", поручио је председник Хрватске.

Милановић је рекао да је Жељко Комшић изабран за члана Председништва БиХ од одређеног броја грађана БиХ који су за њега гласали да би повредили Хрвате.

"Он паразитира на хрватском бирачком телу и док се то не промени, ситуација у БиХ ће бити ненормална", сматра хрватски председник.

Затим је поставио реторичко питање.

"Зашто БиХ има три члана Председништва према Дејтону? Да ли зато да би један народ бирао два представника, што се сада дешава?", упитао је хрватски председник.

Тврди да поједини злоупотребљавају ситуацију, јер имају пик на најмалоборојнију заједницу.

Председник Хрватске је истакао да су пре 100 година о судбини Европе одлучили великани, а данас то раде службеници амбасада који говоре о ревизији Дејтона.

Милановић поручује да званични Загреб неће ћутати.

"Они који бирају Комшића треба да знају да то није фер и да греше", изјавио је Милановић и додао да нико у ЕУ не разуме стање у БиХ.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи