"Вијести": Разлаз у ДПС-у, Милова сарадница оснива странку

Милица Пејановић Ђуришић, која је један од оснивача Демократске партије социјалиста, након 30 година напушта ту партију и планира да оснује нову странку, сазнају подгоричке "Вијести" из више извора.

Милица Пејановић Ђуришић је дуго година била један од симбола ДПС-а заједно са председником Милом Ђукановићем и "сада одбјеглим Светозаром Маровићем", а актуелна је амбасадорка Црне Горе при Уједињеним нацијама, наводе Вијести.

Према информацијама тог подгоричког листа, из кругова блиских руководству ДПС-а, Пејановић Ђуришић се на тај потез одлучила јер сматра да је њена досадашња партија потрошена као бренд због низа афера и да је паметнији правити нову странку, него улазити у "тучу" око тога ко ће евентуално заменити Ђукановића.

Очекује се да ће формални потези почети након конституисања нове власти, а простор за деловање се види у дисолуцији ДПС-а, те у очекиваној силазној путањи Социјалдемократа након одласка у опозицију, али и чињеници да је Социјалдемократска партија на недавним изборима једва прешла цензус.

Вијести сазнају да би партија требало да буде левог центра и да је Пејановић Ђуришић већ разговарала са потенцијалним будућим сарадницима и партнерима, међу којима је бивши премијер Игор Лукшић.

Наводно се састала и разменила мишљења и са потпредседником СДП-а Рашком Коњевићем и челником коалиције "За будућност Црне Горе" Здравком Кривокапићем са којим се познаје са Универзитета Црне Горе.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи