Додик покренуо иницијативу за премештање Амбасаде БиХ у Јерусалим

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је у да је заменик помоћника државног секретара САД Метју Палмер већ обавештен о иницијативи за премештање Амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалим.

Милорад Додик је потврдио да је упутио иницијативу за премештање Амбасаде БиХ у Јерусалим, наводећи да председавајући Председништва БиХ Шефик Џаферовић то питање мора да уврсти на дневни ред седнице Председништва.

"Без обзира на то што Џаферовић прича да то питање неће ставити на дневни ред, Џаферовић мора према Пословнику заказати седницу Председништва БиХ. Верујем да ће то урадити. Видим да и они имају неке иницијативе, ја нисам против њихових иницијатива... Треба разговарати на седници и о томе треба да се одлучује", истакао је Додик.

Говорећи о сутрашњем састанку чланова Председништва БиХ са Палмером, Додик је рекао да Палмер жели да се информише о ситуацији у БиХ, те да, како је рекао, славодобитно обележи договор у вези с изборима у Мостару.

"Колико знам, он ће дан после доћи у Мостар да прича о изборима. Рећи ћу му да ми сматрамо како треба да добијемо услове за фер и поштене изборе у Мостару и да раније опструкције буду отклоњене, навео је Додик је нагласио да од избора у Мостару зависи како ће се развијати ситуација у том граду.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије