Читај ми!

Абазовић: Експертска влада без ДПС-а

Лидер коалиције "Црно на бијело" Дритан Абазовић, која би требало да се нађе у новој црногорској влади, осудио је синоћње инциденте на улицама и позвао све грађане на мир.

Абазовић је на конференцији за новинаре рекао да никоме нису потребне тензије, преносе Вијести.

"Позивам грађане не мир, биће времена за славље. Останите код куће, треба нам мудрост. Дајте да помиримо Црну Гору, никоме не требају тензије осим онима који су изгубили власт", казао је Абазовић.

Рекао је да нема никаквих компромиса са националним интересима Црне Горе. "Црна Гора неће постати ни Српска Спарта ни велика Албанија", поручио је Абазовић.

Додао је да морамо бити достојни воље грађана.

Према његовим речима, промене су се морале догодити, да је то најблаготворнији лек за Црну Гору и да у томе нема ништа лоше осим за мафију која ће одговарати пред законом.

"Ми смо коалиција која је пред грађане изашла са понудом да се десе промене, никакви притисци које добијам са разних адреса и од разних људи неће ме поколебати у науму да се у Црној Гори смени тридесетогодишња власт. Ја сам на те притиске имун", поручио је Абазовић.

Рекао је да ће се Црна Гора развијати као грађанска држава, и да је услов ове платформе експертска влада.

"Сада је тренутак да променимо ствари набоље и да урадимо нешто боље за нашу државу, да пружимо руку свима, мањинским партијама и да нагласим да је услов да се формира експертска влада", наводи Абазовић.

Лидер платформе "Црно на бијело" сумња да ће се чланови Демократске партије социјалиста наћи у експертској влади, али да ће их свакако бити у администрацији.

Абазовић се нада да ће се у Влади наћи националне мањинске партије. "Имао сам неких начелних договора и са албанским партијама, вјерујем да постоји воља."

"Онај ко буде излазио на улице, ради за одлазећи режим"

"Kо упркос позивима да одустане од прослава упорно иде на улице, тај ради за одлазећи режим, има интерес да се ништа не промени", каже Абазовић.

Поручио је да се треба да се смање тензије, и позвао да се припадници мањинских народа не осећају угроженим.

Оценио је да се земља налази у историјском тренутку, додавши да је "Црна Гора претполитичко друштво", које досад никада у својој историји није сменило власт демократски.

Поновио је да разуме очекивања људи, али да се посао не може завршити за два дана, да је потребно доста мудрости, аналитике, контаката, и да се нешто што је уништавано 30 година не може исправити за 30 дана.

Абазовић је рекао је да ће се партија као и остали политички субјекти поштовати све међународне обавезе.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво