Рама и Тачи подржали Ђукановића уочи избора, Вулин: Цртају границу “велике Албаније”

Премијер Албаније Еди Рама и косовски председник Хашим Тачи упутили су поруке подршке Милу Ђукановићу уочи избора у Црној Гори. Председник Србије Александар Вучић поручује да су избори значајни за српски народ, док министар одбране Александар Вулин сматра да се "цртају границе велике Албаније".

Уочи парламентарних избора који ће се одржати 30. августа у Црној Гори из Управе црногорске полиције саопштавају да имају оперативне податке да појединци и групе планирају инциденате и немире на дан избора.

Премијер Албаније Еди Рама упутио је преко друштвених мрежа поруку подршке Милу Ђукановићу.

Претходно је и косовски председник Хашим Тачи позвао Албанце који живе у Црној Гори да гласају за даље јачање "евроатлантске оријентације пријатељске државе Црне Горе".

Уз такве поруке, каже министар одбране Србије Александар Вулин, "није тајна да цртају границе велике Албаније и да се сматрају господарима Црне Горе и њене будућности".

Председник Србије каже да су избори у Црној Гори значајни за српски народ, али да је најважнији попис становништва у тој држави који ће бити наредне године.

Не жели каже ничим да угрожава права црногорске државе, али жели да се сачува идентитет српског народа и јединство како у Републици Српској, тако и у Црној Гори.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво