Британска елитна јединица стигла на војну вежбу у БиХ

Амбасадор Велике Британије у БиХ Метју Филд је на свом Твитер профилу објавио како је британска елитна војска стигла у Босну и Херцеговину, заједно с оклопним возилима и стратешким авионом.

Долазак британских војника у БиХ уобичајен је и редован поступак, а јединица која је дошла у потпуности је у ланцу команде ЕУФОР-а, пренео је портал Кликс.

"Британска војска је у Босни и Херцеговини на вежби 'Брзи одговор'. Овде се налази и стратешки авион компаније 'Антонов ерлајнс' АН-124 у РАФ Брајз Нортон у којем се налазе оклопна возила британске војске Фоксхаунд и МАН-овим камионима и аутобусима", написао је Филд.

У овој вежби коју је организовао ЕУФОР, како је раније најављено, учествоваће 20 држава који су под командом ЕУФОР-а, укључујући и Вишенационални батаљон.

Међу овим земљама су Аустрија, Бугарска, Грчка, Мађарска, Италија, Румунија и Уједињено Kраљевство.

Вежба "Брзи одговор 2020" ће се одржавати широм БиХ од 31. августа до 5. септембра. Циљ ове вежбе је да се омогући војницима Оружаних снага БиХ и ЕУФОР-а заједничка обука за операције подршке мира, као и способност ЕУФОР-а да доведе у земљу резервне снаге које помажу властима БиХ у одржавању сигурног и стабилног окружења.

Вежба се одржава сваке године и део је редовног календара обуке Оружаних снага БиХ и ЕУФОР-а.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво