НКТ: Окупљања у организацији СПЦ претња за здравље

Епидемиолошка ситуација у Црној Гори је консолидована, а највећу претњу за поновну ескалацију инфекције, а тиме јавно здравље, представљају недозвољена и епидемиолошки изузетно ризична окупљања у организацији СПЦ и појединих политичких актера, констатовано је на седници Националног координационог тела (НКТ), којој је присуствовао и премијер Душко Марковић.

"Јавна окупљања у организацији Српске православне цркве и појединих политичких актера директно доприносе расту броја инфицираних и угрожавају здравље и животе особа које учествују на тим скуповима, њихових породица и свих грађана", саопштено је из НКТ.

Организатори ових недозвољених окупљања, нводи се, сносе директну одговорност за здравље и животе свих грађана Црне Горе и странаца који бораве у тој земљи.

НКТ поручује да нема и не сме бити те политике која било коме сме и може бити преча од здравља и живота грађана.

"Ризик ових недозвољених и опасних окупљања утолико је већи што ће се оболења оних који ових дана буду инфицирани на недозвољеним скуповима манифестовати током изборног процеса који носи одређене ризике у случају поштовања прописаних мера од свих учесника", наводи НКТ.

НКТ је одлучило да поново отвори Гранични прелаз Метаљка, са Босном и Херцеговином на путном правцу Пљевља – Чајниче и за улазак путника у Црну Гору.

"Улазак путника у нашу земљу ће на овом граничном прелазу бити могућ од 7:00 до 19:00, док излазак путника из Црне Горе остаје као и до сада без ограничења", наводи се у саопштењу.

 

четвртак, 16. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара