Суд казнио Сплићанина због певања усташких песама

Прекршајни суд у Сплиту казнио је младића због певања усташких песама, којима је реметио јавни ред и мир. Пресудом која још није правоснажна изречена му је новчана казна од 760 куна. На суду се бранио да су то, како је рекао, "домољубне песме".

Осим због песама, којима је реметио јавни ред и мир других грађана, младић стар 23 године, проглашен је кривим и због "витлања бодежима".

То забрањује Закон о набавци и поседовању оружја грађана, па је добио још 3.000 куна новчане казне, преноси портал Telegram.hr. 

Инцидент због којег се младић нашао на суду догодио се 17. маја ове године у вечерњим сатима на Пујанкама, где се окупило више људи. Међу њима је био и двадесеттрогодишњак који је, како је казао на суду, ножеве понео јер се "роштиљало па је морао нарезати месо".

У једном тренутку је почео да пева "Ево зоре, ево дана, ево Јуре и Бобана". Затим је запевао "Ми смо војска четврта, неће бити четника!"

Комшије су позвале полицију која га је легитимисала и на крају пријавила.

"Попило се доста, иако иначе не пијем пуно", правдао се на суду. У својој одбрани још је навео да му је отац био наредник у Четвртој гардијској бригади и да има тетоважу оца на левој надлактици. 

Објаснио је да га је све то понело, па је почео певати "домољубне песме".

Полицајци су догађај описали нешто другачије. Добили су дојаву да неко на Пујанкама пева усташке песме због чега су интервенисали. 

Након привођења, против младића су поднели оптужни предлог на основу којег је сада и неправснажно осуђен.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара