Пуповац: На потезу су власти у Хрватској и Србији

Посланик у Хрватском сабору и лидер Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац изјавио је да су, након што је представник те странке Борис Милошевић присуствовао обележавању војно-полицијске акције "Олуја" у Книну, сада на потезу хрватске власти да са властима у Србији направе прве кораке.

Пуповац сматра да, како је рекао, неки људи у Београду "нису били припремљени" на оно што се дешавало у Книну 5. августа, нити су "имали довољно информација".

"Требаће времена и још гестова, речи и дела. Радује ме што је патријарх српски Његова светост Иринеј послао поруку охрабрења", рекао је Пуповац за загребачку РТЛ. 

Сада је, каже, на представницима државне власти у Хрватској да са представницима државне власти у Србији направе прве кораке.

Сматра да не треба настављати досадашњу реторику, без обзира на то "да ли је неко дао повода за то".

"Хрватска, са своје стране, с обзиром на то да је српска заједница учинила и допринела, не треба то да чини, а с друге стране, у Хрватској се догађају инциденти сваког лета и сваке године", навео је он.

Поновио је да усташки поклич "за дом спремни" нарушава оно што, како је рекао, у данашњој Хрватској жели да се створи и поново затражио његово уклањање из јавног простора.

Рекао је да је "за дом спремни" поздрав "квислиншке творевине која је починила геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима".

"Тај поздрав нарушава оно што се у данашњој Хрватској жели створити, а то су чврсти демократски темељи, мир у земљи, мир на границама и помирење Хрвата и Срба", рекао је Пуповац.

Истакао је да тај усташки поздрав "тешко компромитује Хрватску и тешко нарушава оно што је изграђено, као и оно што треба изградити у односима Хрвата и Срба".

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи