Два Србина ухапшена у Истри, осумњичени за пребијање

Четири особе, од којих су две из Србије, ухапшене су у Истри због сумње да су извршиле кривична дела - тешка телесна повреда и неовлашћено набављање и држање оружја.

Како је наведено, мушкарци су ухапшени у петак ујутро на адресама пребивалишта, при чему је један од ухапшених, 31-годишњи држављанин Србије, кроз прозор стана бацио пиштољ марке "Црвена застава", који незаконито поседује.

Прва четворица се сумњиче да су 28. јула маскирани у гаражи трговачког центра на Стоји пришли с леђа и физички напали 48-годишњака тако што су га ударали рукама и ногама по телу. Нападнути мушкарац задобио је тешке повреде.

Приликом претреса аутомобила и станова осумњичених пронађено је више боксера, бејзбол палица, сузаваца, капа са прорезима за очи, радиовеза, илегалног ватреног оружја, од чега пет пиштоља марки "Беретта" и "Црвена застава", више комада разне муниције и једна иницијална електрична детонаторска каписла за активирање минско-експлозивних средстава.

Истрагом је утврђено да је првоосумњичени 31-годишњак један од пронађених пиштоља отуђио из куће на подручју Лижњана у власништву 80-годишњака, у коју је провалио.

Такође, двојица мушкараца стари 32 и 46 година сумњиче се да су заједно с првоосумњиченим 31-годишњаком 2. августа око 3 сата у угоститељском објекту у Улици Рива физички напали једног 20-годишњака и против његове воље одвукли га у другу просторију у објекту, у којој су га бацили на под и физички напали, а након тога су га избацили из објекта.

Нападнути мушкарац је лакше повређен.

Осумњичени се налазе у притвору и против њих ће бити поднет оптужни предлог.