Милошевић за ХРТ: Осуђујем све злочине, поготово оне над Хрватима

Потпредседник хрватске владе из редова СДСС-а Борис Милошевић рекао је да као потпредседник владе и као човек осуђује све ратне злочине, "поготово злочине који су почињени над Хрватима у Ловасу, Шкабрњи, Надину и свим другим местима".

Борис Милошевић је у Дневнику ХРТ-а рекао је да је знао да неће бити разумевања у Србији за његову одлуку да присуствује обележавању годишњице акције "Олуја" у Kнину и да се нада да ће се временом поруке са тог догађаја и његов одлазак рационалније анализирати и да ће се наћи разумевања за то.

"Чињеница је да су Хрватска и Србија суседне земље премрежене кроз историју, с политичким, привредним, културним и породичним везама и да једино добросуседска политика може дати резултат", поручио је Милошевић.

На питање да ли је дошло време да неко из Србије призна злочин на овим просторима, Милошевић је одговорио да он сигурно неће говорити како Србија треба да води своју политику.

Оценио је да је порука премијера Андреја Пленковића, који је како је рекао, одао пијетет свим невиним жртвама, за њега пуно значила, преноси портал Индекс.

"Да премијер на тај дан на том месту искаже пијетет према свим жртвама без задршке, осуди све ратне злочине без задршке, да наведе места на којима су почињени ратни злочини над Србима, да искаже разумевање да већина Срба има другачији поглед на Олују, за мене је значило пуно, за мене је значило да се осећам као равноправни грађанин Републике Хрватске", рекао је Милошевић.

Навео је да су му емоције на обележавању Дана победе у Kнину биле јаке и помешане.

"Покушао сам да будем концентрисан, да пратим шта се догађа, да чујем поруке говора. Је ли то почетак неке нове Хрватске? Па можда, било је и раније јаких гестова, јаких говора, зато бих рекао да је ово почетак на једном дугом путу на којем ова влада не сме стати", сматра Милошевић.