Српски национални савет Црне Горе обележио 25 година "Олује" у манастиру Острог

Српски национални савет Црне Горе (СНС) организовао је помен у у Горњем манастиру Острог за више хиљада невино страдалих жртава на подручју Северне Далмације, Лике, Кордуна и Баније поводом 25 година од акције "Олуја", саопштено је из СНС.

Помен је, уз поштовање свих прописаних мера Националног координационог тела, одржан у Горњем манастиру Острог, а поред организатора, присуствовао му је и амдасардор Србије у Црној Гори Владимир Божовић, као и један број Срба из Крајине који су се 1995. године доселили у Црну Гору", наводи се у саопштењу.

Помен је служио јеромонах Владимир Палибрк.

"Узнијели смо наше молитве преко Светог Василија за оне који су невино пострадали у Крајини. Они се сада налазе у Царству небеском, радују се и моле се за нас, видећи нас сабране око имена Божијег и ове светиње. Од Бога и од хришћанства смо научили да не будемо злотвори, да не прогањамо људе, да не гонимо ближње. А нама, хришћанима, сваки човјек је ближњи" , казао је јеромонах Палибрк.

Председник СНС Момчило Вуксановић је рекао да је ова организација због новонастале ситуације у региону, и немогућности да заједно са својим сународницима обележи овај датум, одлучила да организује помен у манастиру Острог и на тај начин се јети свих страдалих Срба.

"Можда нас је и сам Свети Василије Острошки позвао да овдје поменемо све мученике који су страдали потпуно невини, да овдје обиљежимо тај датум који је за све нас био веома непријатан. Ми тај злочин памтимо и вјерујемо да ће ово сабрање постати традиционално, да ћемо се овдје окупљати да увијек поменемо и сјетимо се ових мученика", казао је Вуксановић.

Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић је истакао да је "на помен дошао како би изразио своју молитву за сву невино побијену децу и нејач у злочиначкој акцији Олуја".

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво