Отворена обновљена кућа Бранка Ћопића

У Хашанима, у општини Крупа на Уни, отворена је обновљена кућа великог српског писца и књижевника Бранка Ћопића.

Изградња аутентичне реплике куће Бранка Ћопића део је пројекта ревитализације Ћопићевог родног места и изградње Спомен-подручја "Башта сљезове боје", наводи се у саопштењу Министарства просвете и културе Републике Српске.

Пројекат обнове куће чувеног српског писца реализовало је Министарство просвете и културе Републике Српске и део је политике и стратешких праваца културног развоја за период до 2022. године.

Министар просвете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је да је велико задовољство присуствовати завршетку радова аутентичне реплике куће Бранка Ћопића и напоменула је да ће та кућа бити интерактивни музеј у коме ће учити ђаци Републике Српске, ђаци из Србије али и они који долазе из иностранства.

"Завршетком реплике родне куће Ћопића ми смо заокружили прву културну руту која ће повезивати Хашане, Козару и Стричиће и на тај начин ћемо повезати Ћопића, Кочића и Куленовића и понудити још један не само културни, већ и турустички садржај за све оне који долазе у Републику Српску", рекла је Тривићева.

Према њеним речима, Република Српска води рачуна да се од заборава сачувају сви важни људи и додала да се завршетком родне куће Бранка Ћопића не завршавају радови у Хашанима већ да следи наставак изградње садражаја из пројекта "Башта сљезове боје".

 

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи