Пуповац: Интерес свих је да се лоша прошлост остави иза нас

Позиција СДСС-овог потпредседника хрватске владе неће бити само про форме с обзиром на то да је Борис Милошевић добио пуни мандат потпредседника за људска права и мањине, рекао је председник СДСС-а Милорад Пуповац у интервјуу за "Јутарњи лист".

Милорад Пуповац је рекао да ће се СДСС, као партнер владе, залагати за јачање толеранције, спречавање говора мржње, смањивање ексцеса, али и реализацију социјалних и комуналних пројеката, посебно у деловима Хрватске у којима живе националне мањине.

Председник СДСС-а је навео да је "интерес свих нас да се лоша прошлост остави иза нас".

"'За дом спремни', свастике, усташки или четнички симболи не требају имати права јавности. Вијеће је израдило документ по којем је кориштење поздрава 'За дом спремни' допуштено у специфичним околностима, и то специфичним скупинама, но то се на крају претворило у то да се тискају мајице с поздравом 'За дом спремни'. Став СДСС-а је познат, за то нема мјеста, то морамо регулирати законом", рекао је Пуповац за Јутарњи лист.

"Хрватска у интересу има стабилност Србије" 

Коментаришући ситуацију у Србији, Пуповац је рекао како "људи никад не желе да њихови суседи имају проблеме, па тако и Хрватска у интересу има стабилност Србије".

"Ми дијелимо бригу у вези са свим што се догађа у Србији, Србија је у геополитичком смислу полигон изнимно значајних сукоба кад су у питању очекивања политика кључних актера у регији, а Хрватска сасвим сигурно није међу онима који на било који начин комплицирају те ствари", истакао је Пуповац.

На питање Јутарњег листа значи ли то да је критичан према Вучићевим оптужбама да је Хрватска допринела недавним нередима, Пуповац је рекао како натписи које су објављивали поједини хрватски медији, а који су били повод за такву Вучићеву реакцију, "сасвим сигурно нису били довољни да би се прозивала хрватска власт".

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи