Потпредседник Владе Словеније задржан на испитивању у полицији

Здравко Почивалшек, потпредседник Владе Словеније, министар за економски развој и технологију и председник Странке модерног центра, коалиционог партнера СДС-а Јанеза Јанше, задржан је у полицији као осумњичени у истрази о неправилностима у набавци респиратора и заштитне опреме.

Словеначки Национални истражни уред који испитује неправилности набавке заштитне опреме и респиратора извршио је вишечасовну претрагу на 11 различитих локација, укључујући Министарство за економски развој и кућу министра Почивалшека.

Неколико сати након данашњих претрага кућа и уреда које је провео словенски Национални истражни биро оставке су поднели министар унутрашњих послова Алеш Хојс и генерални директор полиције Антон Травнер.

Главни осумњичени у криминалистичкој истрази је потпредседник словеначке владе Здравко Почивалшек, а осим њега, осумњичена је и Андреја Поточник, некадашња посланица из редова Почивалшекове странке, која се оперативно бавила куповим заштитне медицинске опреме и респиратора.

У главној полицијској управи Словеније наводе да се истражују криминалне радње за које су запрећене казне и до осам година затвора.

Афера набавке респиратора и до четири пута скупљих од уобичајене цене, као и према проценама лекара – лошег квалитета, снажно је потресла словеначко друштво.

Иван Гале, узбуњивач из Завода за робне резерве, изашао је у јавност за инкриминишућим информацијама о набаци респиратора.

Након што је стављен под полицијску заштиту, започета је истрага против оних које је навео у својим оптужбама.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи