Код Тузле села под водом, излила се река код Зворника

Становницима Живиница код Тузле поплаве су направиле велике проблеме, а многе куће су под водом, пренела је РТРС. У месту Кушлат на магистралном путу Зворник–Милићи излила се река Дрињача, због чега је на овој деоници саобраћај обустављен.

Мештани су евакуисали жене и децу и очекују још гору ситуацију. "Докле год пада киша, катастрофа је", рекао је синоћ Хасан Прлић.

Едис Мујкановић из Ђурђевика каже су 2014. године преживели још већу катастрофу, али да су у понедељак, брзом реакцијом, успели да заштите кућу колико-толико.

"Угрожени смо. Кућу сам средио пре 15 дана, кречио, средио, унутра урадио. Борим се сам, нико из Цивилне заштите није дошао да нас посети, из надлежне службе Општине Живинице. Имам малу бебу, евакуисао сам је. Све је у Божјим рукама и нашој моћи, изборићемо се колико можемо", испричао је Мујкановић.

Изливање река због обилних падавине у БиХ изазвало је невоље мештанима Зворника и околине.

У месту Кушлат на магистралном путу Зворник–Милићи излила се река Дрињача, због чега је на овој деоници саобраћај обустављен.

С обе стране магистралног пута формирале су се колоне аутомобила које чекају да се вода повуче како би наставили даље, наводи портал Кликс.

У овом делу где се река излила нема кућа којима би претила опасност од поплаве. Ипак, ранијих година, након што би се река повукла, направила би штету на путу.

Полиција је на терену и не дозвољава возачима да покушавају да пређу поплављени део пута, објашњавајући да је "подручје поткопано", односно да је вероватно и сада пут оштетила вода.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи