Кривична пријава против Амфилохија, зграду полиције напустио после шест сати

Против митрополита црногорско-приморског Амфилохија поднете две пријаве. Митрополит је након шест сати изашао из зграде Центра безбедности "Подгорица", јављају "Вијести".

Против митрополита црногорско-приморског Амфилохија поднета је кривична пријава због сумње да је починио кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести, саопштено је из Управе полиције.

"Он је ово дјело, сумња се, починио на начин што је организовао јавно окупљање у покрету којем је по процјенама полиције присуствовало око 8.000 грађана што је супротно мјери Министарства здравља о дозвољеном броју грађана на јавним окупљањима", саопштено је из Управе полиције.

Из Управе полиције наводе да је против митрополита Амфилохије поднета и прекршајна пријава због почињеног прекршаја из Закона о јавним окупљањима и јавним приредбама, јављају Вијести. 

Митрополит Амфилохије позван је раније данас у полицију како би, у својству грађанина дао изјаву због синоћње литије улицама Главног града.

Са Амфилохијем су у Центар безбедности (ЦБ) Подгорица била и два адвоката.

Док је митрополит Амфилохије био на саслушању испред зграде подгоричке полиције окупило се двадесетак свештеника и монахиња, као и неколико грађана на платоу у знак подршке.

Полиција је свештенике и окупљене грађане упозорила да морају се разиђу, јер јавно окупљање није пријављено и не може му присуствовати више од 20 особа.

Након скандирања "пустите владику" из зграде ЦБ-а изашао је један од митрополитових правних заступника, адвокат Божо Милоњић.

Он је окупљенима пренио поруку митрополита - да поштују нареду полиције, направе дистанцу и не скандирају.

Свештенство и окупљени грађани раздвојили су се у мање групе.

Амфилохију је јутрос у Цетињском манастиру уручен позив у коме је писало да је потребно од њега прикупити обавештења у својству грађанина.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара