Милановић допутовао у Црну Гору

Председник Хрватске Зоран Милановић допутовао је у Црну Гору, преко луке Тиват. Он је из Хрватске дошао војним бродом.

Зоран Милановић је у Црну Гору допутовао војним бродом у луку Тиват, одакле је отишао на Цетиње, где ће га уз највише државне почасти дочекати председник Црне Горе Мило Ђукановић, преноси РТЦГ.

"Предсједници држава Црне Горе и Хрватске ће након сусрета и званичног састанка уз присуство делегација, дати изјаве за јавност", саопштено је раније из кабинета Ђукановића.

Наводи се да ће Ђукановић и Милановић посетити музеј Краља Николе на Цетињу, а другог дана посете, председници ће испред катедрале Светог Трипуна у Котору, присуствовати традиционалном колу Бокељске морнарице, обићи Катедралу и посетити Которску бискупију.

Како је саопштено, након тога је планиран радни ручак који у част високог госта приређује Ђукановић.

Милановић ће се, током званичне посете Црној Гори, састати са председником Скупштине Иваном Брајовићем и премијером Душком Марковићем, а планиран је и сусрет са представницима Хрватске заједнице у Црној Гори.

"Посјета предсједника Хрватске, актуелне предсједавајуће Савјетом ЕУ, прва је званична предсједничка посјета након вишемјесечне обуставе међудржавних активности проузроковане пандемијом ковид 19", наводи се у саопштењу.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво