Пароху Ћалићу одређено задржавање до 72 сата

Даниловградском пароху Жељку Ћалићу, тужилац Јелена Протић одредила је задржавање до 72 сата, због сумње да ни наредне литије не би могао да исконтролише, односно да би и на наредним литијама број окупљених био већи од 200, казао је Вијестима његов бранилац Радоје Бојовић.

Радоје Бојовић је Вијестима рекао да су, према његовом мишљењу, хапшења и одлуке да се свештеник задржи, покушај застрашивања.

На терет му се ставља да је починио кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.

Како се наводи на сајту Митрополије црногорско-приморске у Тужилаштву је у току саслушање и свештеника Мирчете Шљиванчанина.

Свештеници Жељко Ћалић и Мирчета Шљиванчанин су "синоћ лишени слободе након што су дали изјаве због литија која су одржане у Даниловграду у Подгорици, а за које су били наведени као организатори у захтјевима поднијетим Управи полиције за одобрење јавних окупљања".

Током њиховог саслушања испред Тужилаштва се окупило више свештеника и грађана.

Вијести наводе да окупљени грађани пар минута нису дозволили да возило у коме се налазио даниловградски парох крене ка том граду.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара