Пажин: Наставак дијалога са СПЦ када се за то испуне услови

Дијалог између Српске православне цркве и Владе Црне Горе у вези са Законом о слободи вероисповијести биће настављен када се за то испуне услови, а уз постојање воље обе стране могуће је наћи обострано прихватљиво решење, рекао је министар правде Зоран Пажин.

Црногорски министар Зоран Пажин је у парламенту, одговарајући на питање посланика Демократског фронта Андрије Мандића, навео да коначан успех тог дијалога понајвише зависи од тога да ли ће обе стране у обновљени дијалог ући искрено, у доброј вери, уважавајући аргументе друге стране и без политичких ултиматума.

"Дијалог између СПЦ и Владе биће настављен када се за то испуне услови. Влада сасвим извјесно неће пристати на било какве ултиматуме, али са друге стране неће ни постављати било какве ултиматуме саговорницима", рекао је Пажин.

Према његовим речима, такође треба повести рачуна о томе да учестало вређење и омаловажавање институција система нимало не доприноси успеху тог дијалога.

"Вјерујем да може другачије. Ако постоји воља са обје стране да се дође до обострано прихватљивог рјешења, до таквог рјешења ће се и доћи", навео је Пажин.

Како је казао, сваки став који води закључку да Влада дијалог са СПЦ води да би минимализовала енергију литија је једна обична инсинуација, "као што је једна врста еуфемизма називати политичке протесте поводом доношења Закона о слободи вјероисповијести литијама".

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи