Осумњичени у афери "Респиратори" браниће се са слободе

Суд БиХ није прихватио предлог Тужилаштва БиХ да одреди једномесечни притвор за осумњичене у афери "Респиратори" - премијера Федерације БиХ Фадила Новалића, суспендованог директора Федералне управе цивилне заштите (ФЦУЗ) Фахрудина Солака и власника фирме "Сребрена малина" Фикрета Хоџића.

Осумњичени у афери "Респиратори" - Фадил Новалић, Фахрудин Солак и Фикрет Хоџић напустили су Суд Босне и Херцеговине након што је одбијен предлог Тужилаштва да им се одреди једномесечни притвор, преноси Кликс

Суд је Новалићу, као и Солаку и Хоџићу одредио одређене мере забране и донео одлуку да се ухапшени бране са слободе.

Премијер Федерације БиХ је у среду увече, заједно са Солаком и Хоџићем, приведен у просторије Државне агенције за истраге и заштиту на испитивање (СИПА) у вези са афером "Респиратори".

Тужилаштво БиХ Новалића, Солака и Хоџића терети за удруживање ради почињења кривичног дела, злоупотребу положаја, примање награде, трговину утицајем и прање новца, а Солака и Хоџића и за фалсификовање службене исправе. 

Агенција их је у петак предала Тужилаштву БиХ које је предложило једномесечни притвор за њих тројицу.

Синоћ је одржано рочиште које је трајало више од седам сати.

Истрага о сумњивој набавци 100 респиратора из Кине за 10,5 милиона конвертибилних марака (5,25 милиона евра), знатно више од тржишне, траје више од месец дана, а током тог периода саслушано је много сведока, извршени су бројни претреси и прегледана обимна документација и други предмети.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи