Министарка одбране Северне Македоније се сликала испред симбола тзв. ОВК, реаговао Вулин

Министарка одбране Северне Македоније Радмила Шекеринска сликала се испод фотографије терористичке ОВК, приликом посете Кичеву, где се фотографисала са градоначелником тог града Фатмиром Дехаријем, преноси Плусинфо.

Како наводи портал Плусинфо, скандалозна фотографија је изазвала оштре реакције у јавности, посебно на друштвеним мрежама.

Након што се појавила фотографија, огласила се на свом Фејсбук профилу и Шекеринска не оспоривши аутентичност фотографије.

"Догађаји из 2001. године су далеко иза нас. Наше друштво је на демократски и трајан начин савладало војну кризу, чему сведочимо данас, 19 година касније, када смо чланица НАТО-а. У 2020. години најважније је да ли политичари служе грађанима. Иконографија није мерило доброг управљања, служба у корист грађана је мерило", написала је Шекеринска на Фејсбуку.

Фотографија је настала приликом посете Шекеринске Кичеву, где је са градоначелником тог града Фатмиром Дехаријем разговарала о ковиду 19.

Вулин: Што се Шекеринска не слика испод кукастог крста?

"Сликати се испод заставе тзв. ОВК и рећи да је то неважна иконографија је као да се сликате испод заставе Независне Државе Хрватске и кажете да је у питању ретро модни правац", рекао је министар одбране Александар Вулин реагујући на фотографију министарке одбране Северне Македоније Радмиле Шекеринске испред симбола тзв. ОВК, те на њен коментар на фотографију "најважније је да ли политичари служе грађанима, иконографије нису репер за добро управљање, служење народу је репер".

Истакао је да "позирање под симболима терориста који су неспорно криви за убиства стотина цивила, жена и деце и говорити да се тако служи грађанима није ништа мање лицемерно него да се сликате испод заставе Исламске државе и говорите о верској толеранцији."

"Ако је проток времена довољно оправдање да се све заборави и да заставе под којима су чињена зверства нису више важне, онда питам зашто се министарка Шекеринска не би сликала испод кукастог крста и објаснила да је прошло 75 година од оружаних сукоба и да је сада време за добро управљање", поручио је Вулин.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи