Челник Херцег Новог позива грађане Србије и БиХ да дођу у што већем броју

Председник Општине Херцег Нови Стеван Катић осуђује одлуку Владе Црне Горе о селективном отварању граница, по којој је и даље забрањен улазак грађанима Србије и Босне и Херцеговине. Ова одлука је већ направила штету, не само Херцег Новом него и целом Приморју, рекао је Катић.

"Херцег Нови, али и сви градови Приморја чија је основна делатност туризам, већ трпе последице непромишљених и тенденциозних потеза Владе Црне Горе. Оваква одлука има за за циљ да испровцира грађане суседних земаља, иако сви знамо да ће им наредних дана бити омогућен улазак у Црну Гору, јер наша економија умногоме зависи од сарадње с тим државама", каже Стеван Катић.

С обзиром "на страховито негативне реакције у нама братским и пријатељским државама, из којих је највећи број туриста који долазе у Херцег Нови", Катић сматра да се ради о исхитреном потезу који за циљ има само и једино продубљивање унутрашње кризе у Црној Гори.

Питање за Владу Црне Горе је где је логика у томе да организовано шаљу црногорске студенте у Србију ако епидемиолошка ситуација у тој земљи није безбедна, а да у исто време забрањују улазак држављанима Србије у Црну Гору, каже Катић, саопштено је из Кабинета председника Општине Херцег Нови.

"Позивам све људе у Србији и БиХ да не наседају на овакве провокације званичне државне власти у Црној Гори. Као и много пута до сада, потези Владе Црне Горе не осликавају ни вољу ни потребе већине грађана. У Херцег Нови сте увек добродошли и у што већем броју", поручио је Катић.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво