Марковић: Добио сам писмо Митрополије, разговори чим се стекну услови

Премијер Црне Горе Душко Марковић најавио је наставак преговора са Митрополијом црногорско-приморском о Закону о слободи вероисповести "чим се стекну услови".

Марковић је рекао да је пре недељу дана добио писмо од Митрополије са предлогом да се наставе разговори о спорном закону.

"Чуо сам се са митрополитом и рекао да ћемо кренути са разговорима чим се услови створе. Трудићу се да буде што пре", рекао је Марковић.

Црногорски премијер је поновио да ништа није прече од здравља људи као и да је цео систем посвећен том циљу и да су због тога прекинути сви други приоритети у оквиру политике.

"Разговори могу да теку само када се створи добар амбијент - спремности да се води дијалог у добром духу а не путем уцена. Данас сам видио неке најаве да ће почети са литијама. Са литијама нека нас не плаши нико. Влада неће мењати своју политику, једино ако постоје реални разлози целисходности и оправданости а не из страха да ће бити литија", казао је Марковић.

Одговарајући на питање о попуштању мера о јавним окупљањима, црногорски премијер је рекао да епидемија још није окончана.

"Ми смо тренутно корона фри држава, али то не значи да смо на крају посла због тога што је глобално пандемија на снази. За нас посао није стао, морамо да спречимо унос вируса, и његово ширење. Мере би, како је Институт најавио, требало да ступе на снагу од 1. јуна и то значи да ћемо имати дозвољена јавна окупљања до једног броја. Ми тако већ улазимо у процес увођења јавних окупљања уз одређене мере", објаснио је Марковић.

Kазао је и да су се без обзира на договоре са верским заједницама, недавно десила окупљања у Никшићу, Беранама…

"Двадесет првог маја смо имали спорадична окупљања младих, на отвореном простору, која, по нама, нису представљала епидемиолошки ризик", рекао је Марковић коментаришући окупљања поводом Дана независности Црне Горе.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво