Наставница добила отказ јер је ђаке учила да "црногорска нација не постоји"

Наставница физичког васпитања у ОШ "Сутјеска" у Црној Гори добила је отказ након што је, како наводе медији, уместо вежби разгибавања одржала политички час и рекла ђацима да "црногорска нација не постоји".

"Умјесто колута напријед, ђаци у ОШ Сутјеска учили су да црногорска нација и црква не постоје", преносе црногорске Дневне новине.

РТЦГ, позивајући се на Дневне новине, преносе и део спорног предавања наставнице. 

"У историји су се звали Срби, ово су били Срби из Србије, а ово Срби из Црне Горе. Е сад пошто се Црна Гора одвојила као равноправна држава, нико не воли да му се људи по националности зову Срби него Црногорци, иако националност као црногорска не постоји... Црна Гора се одвојила, има своју државу и хоће да има црногорски језик и црногорску цркву. Е, ту је проблем, што не можеш ти сада што је до јуче била Српска православна црква да кажеш да је то црногорска православна црква. Не можеш јер није то црногорска већ Српска православна црква. Е сад, народ не жели да иде у црногорску православну цркву јер та црква не постоји... Зато народ шета...", рекла је наставница, преносе црногорски медији.

О овом случају, који се догодио пре отприлике три месеца, Дневне новине су сазнале у једном приватном разговору, након чега су се обратили Министарству просвете и школи који су потврдили да се ово све догодило и да је наставница добила отказ због "запањујуће злоупотребе малољетне дјеце у политичке сврхе".

Из Министарства јасно поручују да неће дозволити да школе постану места "бруталне индоктринације".

Случај наставнице физичког је сада, како сазнају Дневне новине, на суду.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво