ДПС: Напади на Црну Гору у функцији српских избора

"Медијска артиљерија Србије уперена ка Црној Гори, као и учестале непримерене изјаве њених званичника, јасно указују да су и данас, 2020. године, баш као и много пута до сада, без обзира на то ко је на власти у Србији, спекулације о угроженом положају српског народа у бившим југословенским републикама – нажалост неизоставне предизборне теме", саопштено је из Демократске партије социјалиста.

Како се наводи у саопштењу ДПС-а, кампања у Србији, "праћена хистеричном медијском хајком против Црне Горе и њених институција, активирала је и онај најприземнији слој медијско-политичког башибозлука и у Србији и код нас".

"Спремношћу да глуматају забринуте за положај српског народа у Црној Гори и СПЦ, разни Дачићи, Вулини и њима слични и у власти и у опозицији, ових дана траже пут како да се препоруче. Једнако они који не бојкотују, као и они који бојкотују изборе", наводи се у саопштењу.

Демократска партија социјалиста осврнула се и на Демократски фронт.

"Живописне сценографске елементе ове предизборне представе, употпуњују лидери ДФ.  Међусобно се такмичећи у вјештини ко ће јаче и даље клеветати своју државу, а истрајније се борити за интересе туђих. Ко ће себе представити већом жртвом, прижељкујући адекватно признање, похвалу из Београда, паре и устоличење на трону "представника Срба из Црне Горе". Положају око кога се ствара већ примјетна гужва", кажу из ДПС-а.  

Истричу да је невероватна лакоћа којом се већ дуже време, "малоумно багателише страшна  трагедија српског народа и потцењују његове велике жртве, поређењем положаја Срба у Црној Гори и НДХ, или 'под Османлијама', како то понавља српски патријарх".

"Док се предсједник Србије прибојава 'нове олује', а бивши 'председник света' политички безуби вук 'новог Јасеновца', у земљи која му је прва дала подршку за ту функцију. Сви само траже копчу да се хватају у националистичко коло, док их положај вјерских заједница у нашој држави интересује колико лањски снијег", додају из ДПС-а.

"Положај СПЦ у Црној Гори тема за политичко поткусуривање" 

Из те партије констатују да положај СПЦ у Црној Гори све више постаје тема за политичко поткусуривање и надгорњавање утицаја на политичкој сцени, али и у овој верској заједници.

"Вјерујемо да представници СПЦ у Црној Гори знају зашто им је преко патријарха послата порука из Београда да 'кумују овом стању'. Шта год им српски званичници поручивали, нема рјешења положаја СПЦ у Црној Гори ван граница ове државе", поручују из ДПС-а.   

СПЦ се, како су казали, понаша као да се ништа није десило, четрнаест година од обнављања независности државе Црне Горе и њеног пуног суверенитета.

"А српске политичке, културне и вјерске елите никако да се навикну да је и Србија држава, па по инерцији, туђе бриге брину. Надајући се да ће тако лакше заташкати унутрашње проблеме и афере, и скренути пажњу с косовског питања. Маштајући да би им Црна Гора могла за то бити права компензација. Узалуд вам труд, нећете никад више покорити Црну Гору, нити од Црногораца направити непријатеље Срба", закључили су из ДПС-а.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво