Додик: Џаферовић могао само приватно да разговара са Куртијем

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик каже да нема информацију да је бошњачки члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић разговарао са вршиоцем дужности косовског премијера Аљбином Куртијем, а ако је до таквог разговора дошло, у питању је њихов приватни разговор.

"Недопустиво је да се капацитет Председништва БиХ користи за приватне разговоре, посебно са људима који представљају самопроглашене земље и земље које БиХ није признала. Све што је саопштено, а односи се на ставове бошњачког члана Председништва, његов је приватни став, а не став Председништва БиХ", рекао је Милорад Додик за Срну.

Подсетио је да БиХ није признала Косово, нити ће то урадити док је Републике Српске.

"И ова ситуација сведочи о бесмислу БиХ и њеној неодрживости. У којој то још земљи на свету члан Председништва мора да демантује другог члана, и гдје се спољна политика води на начин да се институције, које су заједничке, приватизују на начин како је то урађено у овом случају", рекао је српски члан Председништва БиХ.

Из кабинета бошњачког члана и председавајућег Председништва БиХ, синоћ је саопштено да су Џаферовић и Курти телефоном разговарали, између осталог, о "билатералним односима и слободи кретања роба и људи" између, како је наведено, две земље.