Подгорица: Дачић се опет меша у унутрашња питања Црне Горе

Министарство спољних послова Црне Горе осудило је изјаву шефа дипломатије Ивице Дачића у којој се наводи да "долазимо у ситуацију да малтене почиње братоубилачки рат између Срба и Црногораца" и оценило да се још једном грубо и опасно умешао у унутрашња питања Црне Горе.

Уз низ критика и опаски на рачун политичке биографије Ивице Дачића, црногорско Министарство спољних послова оцењује да шеф српске дипломатије "очигледно, заборавља коју функцију обавља и шта та функција подразумева".

Министартсво је указало да у Црној Гори сви њени грађани, без обзира које су националности и вероисповести имају своја права и обавезе, као што и држава Црна Гора штити и брине освим својим грађанима без обзира на њихово национално сећање.

"Упркос континуираним вербалним нападима на Црну Гору из Србије, који су изгледа један од адута за предстојећу изборну утакмицу, још једном напомињемо да је здравље грађана, у овом моменту, апсолутни приоритет државе Црне горе", поручују из Министарства.

Поступање верских великодостојника који су, како наводе, на овај начин довели у питање све што је сада урађено, показало је да су њихови приоритети у овој ситуацији другачији.

"Такође, други органи Републике Србије треба једном за свагда да имају на уму да је Црна Гора, након скоро читавог једног века, пуно одрицања и тешких политичких борби, успела да поврати своју независност и да данас, као уважена чланица НАТО и предводник процеса интеграције у ЕУ на Западном Балкану, никад никоме више неће допустити неку нову Подгоричку скупштину", наводи се у реаговању Министарства.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво