Оштре реакције црногорске опозиције на задржавање Владике и свештеника

Лидери црногорске опозиције Демократског фронта и Демократске Црне Горе оштро су реаговали на задржавање у притвору епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и осморице свештеника никшићког саборног храма.

Један од лидера Демократског фронта, Андрија Мандић, запретио је да уколико епископ будимљанско-никшићки Јоаникије буде послат у затвор у Спужу, неће у име странке имати никакву обавезу према обећању датом митрополиту црногорско-приморском Амфилохију, већ да ће тражити од њега да заједно позову Црну Гору да се то не дозволи.

"Под цијену да ни спушки затвор више не постоји", запретио је Мандић у Скупштини.

Како преносе Вијести, Мандић је рекао да је информацију да ће епископ Јоаникије бити пребачен у Истражни затвор у Спужу добио од посланика Будимира Алексића.

"А ако владику Јоаникија пошаљете у Спуж, спремите се да и ви обучете униформе и заступате то што мислите да је исправно", закључио је Мандић у обраћању посланику Демократске партије социјалиста Николи Ракочевићу.

Медојевић: Шта је требало полицији да "туче народ"

Посланик опозиционог Демократског фронта Небојша Медојевић изјавио је у парламенту да два пута воде изласку из актуелне ситуације у Црној Гори, политички и оружани.

"Постоји пут оружаних сукоба и пут политичких промена. Нема трећег пута", рекао је Медојевић је додао да је православни народ Црне Горе спреман да брани своје корене. 

Он је упитао шта је требало полицији у Пљевљима и Никшићу да "туче народ", наводећи да је члан Покрета за промене Огњен Мијатовић брутално претучен без повода. 

Демократе: Грађани, водите се поруком митрополита Амфилохија

Демократска Црна Гора позвала је грађане да, како је саопштено "не слушају позиве на немире, свађу, братомржњу и братоубилаштво" који долазе од премијера Душка Марковића и "других реликата прошлости".

У саопштењу наводе да "свима звијезда водиља буду поруке љубави и мира које је данас упутио челник Митрополије црногорско-приморске".

"Као што му доликује, митрополит је позвао на мир, помирење, љубав и слогу, а никако на крв и братоубилаштво. То су поруке које смо сви дужни да упућујемо једни другима, поготово у тренуцима кад усијане главе позивају на мржњу, крваве главе, батињање и насиље", наводи се у саопштењу Демократа. 

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво