БиХ забранила улазак из земаља посебно погођених коронавирусом

Босна и Херцеговина је званично забранила улазак у земљу особама које долазе из најризничнијих земаља, у којима је највећи број случајева заражених коронавирусом. Сви који се врате из Немачке, Шпаније или Француске морају 14 дана у карантин.

Из Граничне полиције БиХ наређено је свим канцеларијама на граничним прелазима да се забрани улазак особама које долазе из Италије, Ирана, Јужне Кореје и појединих делова Кине, односно провинције Хубеи и града Вухана. 

На снази је и нова мера Кризног штаба Федерације због коронавируса што подразумева обавезан карантин за све који се врате из Немачке, Шпаније или Француске. 

Одлука је одмах ступила на снагу, након што је директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић синоћ примио службени захтев министра безбедности БиХ Фахрудина Радончића да поступи у складу са овлашћењима, преноси Кликс.

Раније је Радончић за такву одлуку добио подршку председавајућег Савета министара Зорана Тегелтије, али и премијера Републике Српске Радована Вишковића и ФБиХ Фадила Новалића.

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је јуче да се у Српској затварају школе на период од 21 дан. 

Група од 161 путника која је синоћ из Берлина слетела на Међународни аеродром у Тузли завршила је у 14-дневној кућној изолацији, сазнаје Кликс. Превентивна је ово мера у циљу спречавања ширења коронавируса на подручју БиХ.  

У БиХ је до сада потврђено седам случајева заразе коронавирусом.

Четворо заражених је пријављено у Бањалуци, а троје у Зеници.

Сви заражени се доводе у везу с Италијом, односно већина их је боравила у тој земљи.

 

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи