Затворене све школе и вртићи у Северној Македонији због коронавируса

Вртићи, основне и средње школе, као и све васпитно-образовне инситуције у Северној Македонији биће затворени у наредних 14 дана због превенције ширења коронавируса.

То је закључак данашњег састанка Комисије за заразне болести о актуелном стању са вирусом Ковид-19 и мерама опреза, наводи портал А1он из Скопља.

У предлогу комисије је и забрана свих скупова на отвореном и затвореном, док ће спортски догађаји бити одржани без публике.

Министар здравља Северне Македоније Венко Филипче, заједно са министром образовања и владом, одлучио да затвори све основне и средње школе, вртиће и факултете у тој земљи.

Додаје да се часови прекидају на факултетима широм земље.

"Забрањено је одржавање масовних састанака на отвореном и у затвореном простору са преко 1.000 учесника у наредних 14 дана, а препоручује се отказивање догађаја и не организовање догађаја под овим бројем. Забрањено је током наредних 30 дана одржавати спортска такмичења са публиком. Потпуна самоизолација од 14 дана уводи се људима који долазе из жаришта коронавируса", рекао је Филипче, преносе медији у Северној Македонији.

Физичка и правна лица која не буду поштовала или крше ове препоруке биће кажњена у складу са члановима 205 и 206 Кривичног законика.

 

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво