Два случаја коронавируса у Бањалуци, заражено и дете

У Републици Српској забележени су први случајеви заразе коронавирусом, потврдило је Министарство здравља РС.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је први заражени у РС човек средовечне доби, радник у Италији.

"Он се крајем фебруара вратио из Италије и, сходно препорукама, јавио се и упућен је у Клинички центар Републике Српске. Узети су налази и позитивни су на коронавирус", рекао је министар на конференцији за медије.

Истакао је да је он изолован у Универзитетском клиничком центру, осећа се добро и нема тегоба.

"Можемо очекивати још случајева, имали смо прве контакте, ради се о породици пацијента. Утврдили смо да је и дете позитивно", рекао је министар Шеранић додајући да је тест супруге био негативан.

Син зараженог је ученик ОШ "Бранко Ћопић", и та школа неће радити до даљег.

"До понедјељка неће бити наставе и за то вријеме извршићемо дезинфекцију објекта", рекао је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Нагласио је да за сада нема симптома код било кога из школе, али сва деца која су била у контакту с њим биће тестирана.

Директор Универзитетског клиничког центра РС Владо Ђајић рекао је за Независне да је заражени Бањалучанин доброг општег стања.

"Пацијент је смјештен на нашу клинику. Доброг је општег стања. Имао је благу температуру и осјећа се добро", рекао је Ђајић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво