Додик: Изетбеговић, Радончић и Комшић желе да уклоне Вучића

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик оценио је да лидерима Странке демократске акције, Демократске фронте и Савеза за бољу будућност БиХ не одговара стабилна Србија и да им је "жеља да уклоне Вучића".

Одговарајући на реакције из Сарајева, Додик је рекао да је неприхватљиво то што политичко Сарајево, које предводи Бакир Изетбеговић, покушава да држи предавање шта треба да ради председник Србије, преноси РТРС.

"Александар Вучић својим наступима показао је да је човјек мира и да је Србија посвећена миру и стабилности у региону", поручио је предсједник СНСД-а и српски члан Председништва БиХ.

Како је оценио, лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу, ДФ-а Жељку Комшићу и СББ-а Фахрудину Радончићу не одговара стабилна Србија и "жеља им је да уклоне Вучића".

"Напад на Србију је свакако напад и на њеног предсједника, напад је покушај да се уруши Србија, јер Србија смета Изетбеговићу и осталима, зато што је стабилна и под руководством самог Вучића постигла значајне напретке на међународном плану – економском, финансијком и 'стабилизирајућем'", оценио је Додик.

Истакао је да је примарни циљ Републике Српске изворни Дејтон, очување Републике Српске и њеног легитимитета, као и да Србија буде јака, јер је, како је рекао, Српска више загледана у Србију него у БиХ.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво