Италијан у болници у Ријеци, сумња се на коронавирус

У клиници за инфективне болести КБЦ-а Ријека хоспитализован је италијански држављанин због респираторних сметњи. Због сумње на коронавирус, а према упутствима епидемиолшке службе, пацијент је смештен у изолацију. У Италији 79 људи заражено коронавирусом.

Из ријечке клинике наводе да ће потребни узорци бити послати на анализу у Клинику за инфективне болести "Др Фран Михаљевић" у Загребу, како би се утврдило о каквој је инфекцији реч, пише Нови лист.

Резултати анализе биће познати највероватније после подне, када ће се са сигурношћу моћи одредити је ли пацијент заражен коронавирусом.

Иначе, влада је на северу Италије у 12 градова увела карантин а од 50 хиљада грађана затраженио је да не напуштају своје домове.

Премијер Ђузепе Конте обећава максималну посвећеност у борби против вируса. У области где је регистрована епидемија може се само уз посебну дозволу. Школе неће радити а полиција, и по потреби војска, имаће овлашћење да спроводе ванредне мере.

"Министар спорта је одлучан да суспендује све спортске догађаје који су планирани за данас у Венету и Ломбардији. Италијани не смеју да се предају осећању панике или потпуне бескорисности, контрапродуктивној узбуњености, морају да верују пре свега надлежнима у здравству, а затим и политичким и администртивним органима", рекао је Конте.

Власти страхују да се вирус проширио и ван области на северу земље што ће отежати његово заустављање, јер кажу напада изненада и неочекивано.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара