Додик: Нити ћемо отићи одавде, нити ћемо коме дати свој грунт

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је реакција заменика помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију Метјуа Палмера одраз континуитета америчке политике у БиХ да претњама Србима и отвореном подршком Бошњацима мисли да може да реши проблем у БиХ.

"Од потписивања Дејтонског споразума до данас кажњено је, смењено, утамничено и дисциплиновано више стотина Срба, и као што видите проблем није нестао. Нису нестали ни Срби ни Република Српска, како су неки прижељкивали, нити је нестала наша потреба да живимо као сав нормалан свет", рекао је Милорад Додик за Срну, упитан да прокоментарише изјаву Метјуа Палмера о званичницима РС.

Додик је нагласио да је БиХ заробљена од стране максималистичких и деструктивних захтева бошњачких политичара, које некритички подржавају и међународни представници.

"Уместо да су енергију и вољу утрошили за тражење решења за све, а не само за Бошњаке, службеници америчке администрације су 25 година претили Србима и застрашивали их, без обзира којој политичкој гарнитури су припадали. Срби у Републици Српској су навикли на батине и њих то више не боли, добро би било да то схвате сви и промене приступ проблему. Ми не тражимо ништа што нам не припада по Дејтонском споразуму и не желимо ништа што је на штету других у БиХ", истакао је Додик, преноси РТРС.

Он је рекао да ће Република Српска наставити да се у миру, свим правним и политичким средствима, бори за своја Уставом загарантована права, без обзира на то шта о томе говоре поједини међународни званичници.

"Позивамо их још једном да напусте слепу подршку бошњачким политичким циљевима, да се окану претњи и застрашивања, да коначно заузму објективан приступ и суоче се са дубином проблема у БиХ, коме су, свесно или несвесно, и сами кумовали. И да озбиљно схвате да ми одавде нећемо отићи, нити ћемо коме дати свој грунт", поручио је српски члан Председништва БиХ.

Заменик помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију Метју Палмер изјавио је да српски члан председништва БиХ Милорад Додик представља претњу коју треба схватити веома озбиљно.

број коментара 11 Пошаљи коментар
(субота, 22. феб 2020, 23:01) - anonymous [нерегистровани]

Sve to strano, treba oterati iz Bosne

Jedino tako ce se Bosna preporoditi.
Gde god su oni usli, napravilu haos,

(субота, 22. феб 2020, 22:52) - Љуљ [нерегистровани]

СрпскаРепубликаБоснАиХерцеговина

Зашто би ми отишли? Ми смо преко 1000 година у држави, ми смо је стварали и бранили, од Турака и Аустроугара. Да нам сад неко броји крвна зрнца? Не може! Неко ко је тек '92. себе именовао, јер до тад нису знали ко су, шта су. Ма ни сад, не знају.

(субота, 22. феб 2020, 20:59) - anonymous [нерегистровани]

Bilo bi dobro od Palmera...

...zatraziti da javno iznese cinjenice na osnovu kojih su Dodik i njegovi stavovi pretnja bilo kome u BiH!?
Inace za Palmera sam siguran da je otvorena pretnja svim Srbima na ovim prostorima i da to treba shvatiti krajnje ozbiljno!
Bilo bi dobro da mu se to javno i saopsti s obzirom da ni jedanput nije rekao ni jednu pozitivnu stvar za Srbe i Srbiju!

(субота, 22. феб 2020, 20:32) - Воронцов [нерегистровани]

Зашто се не поштује Дејтонски споразим и Устав БиХ?

Они који су кршили Дејтонски споразум и Устав БиХ управо су дали аргументе Додику да чини оно што чини.Да се поштује Дејтонски споразум и Устав БиХ ситуација би била сасвим другачија.У таквом стању односа Додик не би имао ни један аргумент да чини оно што чини , симболично речено био би разоружан .

(субота, 22. феб 2020, 20:03) - Томислав Штутгарт [нерегистровани]

Претње

Мистер Палмер ви сте тај кој
претставља озбиљне Претње, а
не Господин Додик Господин Додик
је Феномен и држи се онога: Туђе нећемо
своје недамо. Да сте ви Господине Додик
живи здрави!

(субота, 22. феб 2020, 19:50) - anonymous [нерегистровани]

zapad

hoce da BiH udje u NATO a mi Srbi to ne zelimo Rusi nam obecavaju i daju pomalo nade na razne nacine
i dok se velike sile oko tog pitanja bore mi treba da mislimo kako cemo sve to preziveti na kraju.

(субота, 22. феб 2020, 19:47) - anonymous [нерегистровани]

Ni milimetra

Nema više ni milimetra odstupanja!!
Tuđe nećemo a svoje ne damo.!
Dosta su Srbi izgubili i platili .
Živjela R.Srpska!!!

(субота, 22. феб 2020, 18:35) - anonymous Lala [нерегистровани]

To je to

Srbi su pretnja jer sprečavaju stvaranje unitarne BiH .

(субота, 22. феб 2020, 18:33) - anonymous [нерегистровани]

Za sve je u pravu

Sve sto je u ovoj izjavi rekao Dodik je potpuno tacno. Nema se sta ni dodati ni oduzeti, odlicno receno.

(субота, 22. феб 2020, 17:25) - anonymous [нерегистровани]

metju palmer

Milorad Dodik misli na svoj narod i šta tu predstavlja pretnju?