Бошковић: Биће ми задовољство да вратим орден СПЦ

Министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић рекао је да ће му бити задовољство да вратим орден Српској православној цркви, да му га не морају одузимати, посебно када је, како каже, видео коме су све тај орден дали.

Предраг Бошковић је казао да га не чуде изјаве митрополита Амфилохија, будући да се, како наводи, у последње време понаша више као бизнисмен него као свештено лице, преноси Радио-телевизија Црне Горе.

"Оно на шта сам посебно поносан је то што се моји и политички ставови Риста Радовића дијаметрално супротно разилазе. У емисији 'Свједок Божје љубави' могли смо да видимо доста материјала кога то он подржава и благосиља", оценио је Бошковић.

Бошковић је нагласио да орден СПЦ није ни тражио, те да је био у Одбору Рудника угља Пљевља, када су помогли финансирање неколико верских објеката.

"Изузетно сам поносам на то што смо тада радили и да сам данас у прилици, сигурно бих исто урадио и помогао изградњу вјерских објеката, или обнову постојећих, било гдје на територији Црне Горе", поручио је Бошковић.

Бошковић је оценио да је безбедносна ситуација у Црној Гори стабилна и да су државни органи и у прошлости знали да се изборе са изазовима који су били много сложенији с аспекта безбедности.

"Сигуран сам да имамо и снаге и капацитета да све ово превазиђемо на миран и достојанствен начин и у складу с оним праксом која се баштини у развијеним европским државама, породици народа којој Црна Гора тежи", казао је Предраг Бошковић, гостујући у Дневнику РТЦГ.

Додао је и да је позвао начелника Генералштаба Војске Црне Горе Драгутина Дакића и честитао му на ставу и изјави да се од војника очекује да брани државу у складу са законима и Уставом.

"Ако добро прочитате изјаву, видјећете да је он рекао да је слобода вјероисповијести основно људско право сваког појединца и да ће заштитити било појединца било Војску у цјелини од злоупотребе у било које, политичке или вјерске сврхе", казао је Бошковић.

Министар одбране је поручио да Црна Гора има војску која је одана држави и која је спремна да заштити територијални интегритет и државни поредак.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(субота, 22. феб 2020, 07:36) - anonymous Lala [нерегистровани]

Kolko vidim,

To samo govori da je dosad bilo u pogrešnim rukama.

(субота, 22. феб 2020, 07:24) - anonymous [нерегистровани]

Bravo Boškoviću!

Naravno, ako time šalješ poruku SPC, a ne huliš.

(субота, 22. феб 2020, 05:08) - anonymous [нерегистровани]

boškoviću

licemeru. Na vreme si progledao.

(петак, 21. феб 2020, 23:58) - Тома-Трстеник [нерегистровани]

Орден

Па Господине Бошковићу Многи људи
греше, па и Српска Православна Црква
може да погреши и ето баш ту је погрешила
кад вам је тај Орден доделила, Грешка у Процени!.

(петак, 21. феб 2020, 23:26) - Stefan [нерегистровани]

Prodaja

Ozbiljno se prodao državni vrh crne gore. Postaje smešno.

(петак, 21. феб 2020, 22:52) - Љига, поган, несој [нерегистровани]

Политички црвени фењер

Док је имао користи од ордена, користио га је. Кад нема, онда му и не треба. Сад има користи од нечег другог, кад не буде имао одрећи ће се и тога. Кад је имао користи да буде Србин, био је Србин, сад је Монтенегрин, а кад не буде имао више користи од тога, можда постане и марсовац.То је та врста људи, то су те карактерне особине.

(петак, 21. феб 2020, 22:49) - Borko [нерегистровани]

Druga vremena

Dodju tako neka vremena ali i prodju.Pamćenje ostaje.

(петак, 21. феб 2020, 22:47) - anonymous [нерегистровани]

Uporno

tvrde da teže "evrooskim vrijednostima" a na vlasti je čovjek koji kao u srednjem vijeku vlada Crnom Gorom 30 godina, đe državna televizija vodi propafandnu kampanju, gdje se gase signali televizija koje prikazuju ljude koji kritikuju režim...težite vi bogu mi da budete Sjeverna Koreja.

(петак, 21. феб 2020, 22:33) - RUSIN [нерегистровани]

Kontradiktoran covek

Pa sto si ga onda i primao kad znas ko ga je sve i dobio i od koga ga primas....