Ђукановић: Не постоји ниједан објективан разлог за измену закона

Председник Црне Горе Мило Ђукановић рекао је да држава Црна Гора усвајањем и применом Закона о слободи вероисповести и правном положају верских заједница брани свој грађански концепт.

Мило Ђукановић је рекао да није чуо ниједан правни аргумент против Закона, осим оног који, како каже, понавља СПЦ да је "народ на улицама".

"То неће ни на који начин спријечити државу да обавља свој посао, да усваја и спроводи законе који су у потпуности усаглашени и са Уставом и са међународним нормама", рекао је Ђукановић, анализирајући актуелну политичку ситуацију на сједници Главног одбора ДПС-а.

Нагласио је да је Закон дуго и темељно припреман, те да не постоји ниједан објективан разлог ни за његову измену ни за његово повлачење, а власт, каже, и даље остаје отворена за дијалог.

Ђукановић је истакао да је противљење Закону "посљедња политичка битка" коју противници црногорске државе воде како би је вратили у мрачни средњи век, супротно од, како каже, европских вредности и животног стандарда.

"Највећи посао и одговорност свакако јесте на Влади и њеним министрима, али и свако од нас има свој дио посла, било да је ријеч о партији, државним институцијама или локалним управама", закључио је Ђукановић.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи