Амбасадор САД у БиХ: Очекујемо само поштовање Дејтона

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини Ерик Нелсон састао се данас, други пут за седам дана, са чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком коме је рекао да САД не очекују ништа друго сем потпуног поштовања Дејтонског споразума и територијалног интегритета и суверенитета БиХ, саопштила је амбасада САД у БиХ.

"Двадесет пет година Америка је важан партнер Босни и Херцеговини. У потпуности подржавамо просперитет, стабилност и мир за ову земљу. Радње које то подривају сносиће правне последице", рекао је Нелсон, преноси сарајевски портал Кликс.

Нелсон се са Додиком састао у послеподневним сатима, након седнице Председништва БиХ.

Амбасада је раније данас саопштила да не може да коментарише питање агенције Срна о изјави премијера Федерације БиХ Фадила Новалића који је поручио да ФБиХ неће учествовати у било каквим разговорима који се односе на дефинисање граничне линије међу ентитетима, пореноси портал РТРС.

Из Амбасаде САД нису одговорили ни на питање да ли ће евентуално бити неких санкција према федералним политичарима због неизвршавања ове дејтонске обавезе у складу са Анексом два Општег оквирног споразума за мир у БиХ.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 20. феб 2020, 12:10) - Воронцов [нерегистровани]

Америчко подржавање просперитета БиХ?

Види се колико је успешам тај просперитет у погледу економије, демографије, људских права, демократије, поштовању права , одсуству корупције итд.? Пре ће бити да САД подстиче нетрпељивости, дискриминаторским односом према Србима и благонаклоним толерисањем других. Колико је дејтонских надлежности РС до сада пренешено на БиХ? У име чега су то чинили ?

(четвртак, 20. феб 2020, 10:45) - anonymous [нерегистровани]

Licemjerje...

Pa hajde gospodine Ambasadore, pokazite nam kako se postuje Dejton!

(среда, 19. феб 2020, 23:08) - anonymous [нерегистровани]

Jedno pricaju drugo rade

Zapad je izgubio svako povjerenje Srpskog naroda. Ovo je jedan sasvim dovoljan dokaz

(среда, 19. феб 2020, 22:33) - anonymous [нерегистровани]

Dejton

Ne priznaje biranje hrvatskog predstavnika glasovima Bosnjaka.
Ne priznaje protivpravno skrivanje delovanja.
Ne priznaje preglasavanje.
Ne priznaje vlasnistvo zemljista u FBiH Republici Srpskoj.