Расписани ванредни парламентарни избори у Северној Македонији

Председник парламента Северне Македоније Талат Џафери синоћ је формално расписао ванредне парламентарне изборе за 12. април, о чему је политички договор постигнут још крајем октобра прошле године.

Председник Собрања је расписао изборе након што је у недељу једногласном одлуком посланика распуштен парламент, јавила је агенција МИА.

Листе кандидата за ванредне изборе треба да Државној изборној комисији (ДИК) буду достављене 30 дана пре избора, односно до 12. марта у поноћ.

Претходно је Собрање распуштено после бурне седнице на којој је усвојен Закон о јавном тужилаштву.

Одлуку о распуштању Собрања, за коју је гласало 108 посланика, поднео је Џафери, који је рекао да је у недељу био крајњи рок за распуштање скупштине, након консултација са Државном изборном комисијом 10. фебруара.

Лидери политичких странака у Северној Македонији договорили су се још крајем октобра прошле године, када је Европска унија одложила почетак приступних преговора са том земљом, да се одрже превремени парламентарне избори 12. априла ове године као последица такве одлуке европских лидера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво