Литији у Подгорици 29. фебруара придружиће се и патријарх Иринеј

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије најавио је прославу празника Светог Симеона Мироточивог и Светосимеоновску литију која ће проћи улицама Подгорице 29. фебруара. Како каже Амфилохије, то ће бити наставак литија за одбрану светиња.

У интервјуу за телевизију Храм, митрополит Амфилохије је изјавио да је "Црква и даље на распећу".

"Црква је и даље на распећу, али је и сведок и носилац силе Христовог васкрсења, које сведочи читавом свету, а које је наша једина нада, док је пост, који се приближава, припрема сваке душе за сретање са Христом Господом", рекао је Амфилохије, преноси Митрополија црногорско-приморска на свом сајту.

Поручује да се "вера пробудила": "Вјера се и пробудила код нас јер су овдје присутни живи свједоци живога Бога – Светитељи Божији".

На најављеној литији 29. фебруара учествоваће и српски патријарх Иринеј и митрополит кијевски Онуфрије са четворицом својих епископа, што ће, према речима Амфилохија, бити и наставак литија за одбрану светиња.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво