У Бањалуци обележен Дан државности Србије

Са свечаног пријема који је, поводом Дана државности Србије, уприличен за представнике политичког и јавног живота у Српској, уз поруке заједништва и ове године оцена да је Србија кључни фактор стабилности у региону, те да њене везе са Српском никада нису биле боље.

Само заједништво и слога пут су до веће снаге и Србије, али и Републике Српске. То је и кључна порука са обележавања Дана државности Србије, који се седми пут одржава у Бањалуци, преноси РТРС.

"Мислим да само тако треба и да наставимо у том правцу, јер само кад смо заједно смо јачи. Честитам свим држављанима Србије који живе у Републици Српској и свим Србима у Републици Српској Дан државности Србије", рекао је Владимир Николић, генерални конзул Србије у Бањалуци.

Честитка је стигла и од председнице Републике Жељке Цвијановић. Како наводи, иако Српска и Србија већ сарађују у областима школства, здравства, привреде, иако односи каже никада нису били ближи, види простор за додатни напредак.

"Ја бих се захвалила на оном што јесу добри односи и братска љубав коју добијамо од Србије. Велико политичко разумијевање, али исто тако и економска и финансијска подршка и сигурна сам да ће наши односи у будућности, интеграција о којој говоримо већ дуго, добити своје димензије у свим областима", истакла је Цвијановићева.

И ове године награђени су најквалитетнији литерарни радови средњошколаца који су писали о томе шта би мењали када би могли. Да је Србија кључни фактор региона порука је председника републичког парламента.

"У историји државности Србије срела су се два датума Сретење 1803. и 1834, и Србија и до данашњих дана обиљежава те датуме. Захваљујемо Србији што је током свих ових година била на помоћ и Републици Српској и БиХ", рекао је Недељко Чубриловић, председник Народне скупштине Републике Српске.

Честитку поводом Дана државности Србије упутио је и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

број коментара 0 Пошаљи коментар