Додик пренео амбасадорима Квинте ставове РС

У згради Председништва БиХ одржан је састанак амбасадора земаља Квинте са представницима Срба у институцијама БиХ и ентитета Република Српска.

Састанку су присуствовали амбасадори САД, Уједињеног Краљевства, Француске, Немачке и Италије, као и шеф Делегације Европске уније у БиХ Јохан Сатлер, преноси портал Кликс.

Са друге стране стола били су српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, Никола Шпирић, Небојша Радмановић, Жељка Цвијановић, Мирко Шаровић и Зоран Тегелтија.

Како се наводи, према незваничним информацијама Додик је страним дипломатама пренео закључке са јучерашњег састанка званичника Републике Српске, односно да представници у институцијама БиХ обустављају рад на одлучивању о било којем питању из надлежности органа БиХ док не буде усвојен закон о Уставном суду БиХ у чијем саставу не би било страних судија, те да ће та одлука бити потврђена на посебној седници парламента Народне скупштине РС, која ће бити одржана у понедељак, 17. фебруара.

Састанак је сазван због последње одлуке званичника РС да обуставе рад у институцијама БиХ због одлуке Уставног суда БиХ у вези са пољопривредним земљиштем у том ентитету.

У уторак је из Амбасаде САД у БиХ поручено да би све стране требало да поштују одлуке Уставног суда БиХ, а изабране и именоване званичнике су позвали да извршавају своје уставне дужности.

Из Канцеларијe високог представника за Босну и Херцеговину је послата слична порука.

Амбасадору су зграду председништва напустили нешто после 18 часова, без изјава за медије.

За сада нема информација о закључцима састанка нити о томе какве су поруке послале дипломате политичарима из БиХ ентитета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи