Дармановић: Србија се меша у унутрашње ствари Црне Горе

Шеф дипломатије Црне Горе Срђан Дармановић оптужио је Србију да се меша у унутрашње ствари те земље и поручио да ће се, како је рекао, за ову ситуацију наћи решење.

"Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић зна да се у Црној Гори не води антисрпска политика, али изјаве политичара служе другим циљевима", казао је црногорски шеф дипломатије Срђан Дармановић. 

Дармановић је, након састанка са грчким колегом Николасом Дендиасом, казао да се Црна Гора води државним интересима и да је препозната по политици добросуседства.

Према његовим речима, неминовно је да се мора разговарати о примени Закона о слободи вероисповести и истиче да су потписани уговори са свим верским заједницама, те да се то мора учинити и са СПЦ.

"Митрополија црногорско-приморска има своје мишљење о Закону, користи своје право на протесте и то је оно сто имамо на дјелу. Постоји мијешање Србије у наше унутрашње ствари, али наћи ће се рјешење и за ову ситуацију", поручио је Дармановић, преноси портал Побједа.

Он је јасан да се односи државе и цркве морају регулисати законом, а сигуран је да ће тада многе изјаве постати излишне.

"Колико ће то узети времена, то ћемо да видимо, свака ситуација мора имати своје рјешење. Не треба имати осјећај драме и то је најбољи пут за рјешавање сутуације", истакао је Дармановић.

На питање да појасни шта је тачно урадио министар саветник у црногорској амбасади у Београду па су због тога најавили да ће према њему бити примењиване одређене дипломатске мере, Дармановић је казао да Црна Гора никада не би посезала за оваквим одговором да се не ради о озбиљним стварима.

"То није наш начин вођења политике према сусједима. Амбасада је обавијештена о свему. То што се земље одлучују на реципроцитет, то је друго питање, али ми смо урадили оно што смо мислили да је примјерено", објаснио је Дармановић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи