Дармановић: Србија се меша у унутрашње ствари Црне Горе

Шеф дипломатије Црне Горе Срђан Дармановић оптужио је Србију да се меша у унутрашње ствари те земље и поручио да ће се, како је рекао, за ову ситуацију наћи решење.

"Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић зна да се у Црној Гори не води антисрпска политика, али изјаве политичара служе другим циљевима", казао је црногорски шеф дипломатије Срђан Дармановић. 

Дармановић је, након састанка са грчким колегом Николасом Дендиасом, казао да се Црна Гора води државним интересима и да је препозната по политици добросуседства.

Према његовим речима, неминовно је да се мора разговарати о примени Закона о слободи вероисповести и истиче да су потписани уговори са свим верским заједницама, те да се то мора учинити и са СПЦ.

"Митрополија црногорско-приморска има своје мишљење о Закону, користи своје право на протесте и то је оно сто имамо на дјелу. Постоји мијешање Србије у наше унутрашње ствари, али наћи ће се рјешење и за ову ситуацију", поручио је Дармановић, преноси портал Побједа.

Он је јасан да се односи државе и цркве морају регулисати законом, а сигуран је да ће тада многе изјаве постати излишне.

"Колико ће то узети времена, то ћемо да видимо, свака ситуација мора имати своје рјешење. Не треба имати осјећај драме и то је најбољи пут за рјешавање сутуације", истакао је Дармановић.

На питање да појасни шта је тачно урадио министар саветник у црногорској амбасади у Београду па су због тога најавили да ће према њему бити примењиване одређене дипломатске мере, Дармановић је казао да Црна Гора никада не би посезала за оваквим одговором да се не ради о озбиљним стварима.

"То није наш начин вођења политике према сусједима. Амбасада је обавијештена о свему. То што се земље одлучују на реципроцитет, то је друго питање, али ми смо урадили оно што смо мислили да је примјерено", објаснио је Дармановић.

број коментара 11 Пошаљи коментар
(четвртак, 30. јан 2020, 00:45) - Marko [нерегистровани]

Kako da ne

Nama je prijatno i uzivamo kada se vi iz vlasti u Crnoj Gori mesate u drzavna, nacionalna i istorijska pitanja Srba i Srbije, zamecete seme razdora medju bracom i uvozite nam kriminalce.

(среда, 29. јан 2020, 17:07) - anonymous [нерегистровани]

Glupost

Pa nazovi braco Crnogorci,
Sramota je veca nego ikad,
Gde se braca svadjaju na korist trecega , zalosna je ta prica.
Sramota,
Za buduca neka pokolenja.
Neka vam je na cast,slavu,cojstvo i junastvo?
A od svega toga ,... NISTA.
Upokojite se spokojno nesretnici svekolikog svega.

(среда, 29. јан 2020, 16:23) - anonymous [нерегистровани]

Rat

Cekajte do sljedeceg svetskog rata. Kada se on zavrsi opet ce nas Hrvati i Crnogorci zvati bracom i pozeleti da zajedno stvaramo drzavu kao 18 i 45.
Samo vise nece moci da gubitnici budu ravnopravni sa pobednicima

(среда, 29. јан 2020, 16:15) - anonymous [нерегистровани]

Pomesali se mozgovi!

Kad neko pogresi i zna da je krivac onda osudjuje napada druge. Pa nije vam valjda Srbija rekla da primenite taj vas sramni zakon pa sad Srbija kriva sto se sav pravoslavni narod u Crnoj Gori digo na noge da se brani od svojih vladara koji rade protv volje njenih gradjana. Srbija se ne "mjesa" vama nego se vama pomesali mozgovi pa ne znate sta radite.

(среда, 29. јан 2020, 15:52) - anonymous [нерегистровани]

проћи ће и то ...

Лоши односи између Србије и Црне Горе су у интересу само владајућих структура у ЦГ. Важно је да Србија не предузима било какве мјере које би народ који живи у ЦГ могао доживјети да је на њихову штету. То би највише одговарало Ђукановићу и његовим истомишљеницима (којих иначе нема пуно). Знам да је то тешко али треба издржати.

(среда, 29. јан 2020, 15:45) - Sasa- Friedrichshafen [нерегистровани]

Crna Gora sama se lisi prava na drzavnost ako ne postuje ljudska prava jednog dela svoga naroda

Protiv jednog djela naroda ne moze se dizati drzava.
Srbi i Crnogorci su oduvek braca i u velikom djelu se identifikuju.
Nedajmo da nas samoproglaseni Montenegrini razdvoje!!!
Svi zajedno zu Srpsku Pravoslavnu Crkvu.
Za identitet. Za opstanak. Ovo vise nije igrica!!!

(среда, 29. јан 2020, 15:40) - anonymous [нерегистровани]

Srbija se miješa?

Srbija se miješa u stvari C.Gore ,kaže ovaj gospodin!A ko prizna lažnu državu?
Na moju žalost Srbija se ne miješa nigdje pa ni u C.Gori.

(среда, 29. јан 2020, 15:35) - Воронцов [нерегистровани]

У служби интереса НАТО

Тако говори неко када је у служби интереса НАТО , а не у служби интереса грађана Црне Горе. И у таквој ситуацији измислиш како је за све крива политика Србије што нема баш никакве везе са реалним догађајима у Црној Гори. Свако ко је реалан могао би пре рећи да Србија води попустљиву политику према Црној Гори, а не да се меша у догађаје у Црној Гори.

(среда, 29. јан 2020, 15:32) - anonymous [нерегистровани]

Kako ne vodi?

Albanske zastave niko ne dira dok su problem trobojke koje je koristila i Crna Gora. Dijete neki dan pretuče rulja(pitaj Boga čija) što pokaza tri prsta. Problem je srpski jezik, problem je SPC koju Crnogorci i Srbi Crne Gore smatraju svojom. A polako. Uskoro će izbori. 

(среда, 29. јан 2020, 15:29) - anonymous [нерегистровани]

"Зна да се у Црној Гори не води антисрпска политика"

"Бар, дисциплински поступак против учитељице због цртања тробојке на часу"