Mинистар здравља Хрватске ставио мандат на располагање због афере

Хрватски министар здравља Милан Кујунџић ставио је свој мандат на располагање због афере око имовинске картице и непријављене имовине, а од премијера Андреја Пленковића очекује да одлуку донесе "темељем чињеница", а не, како каже, медијског линча.

Милан Кујунџић се на конференцији за новинаре извинио због нетачно испуњене картице, и истакао да ништа од његове имовине није сакривено. Реч је, каже, о "номотехничким грешкама".

Истакао је да се ради о оркестрираним нападима на њега од стране "појединачних интересних скупина".

Индекс пише да ће се хрватски премијер Андреј Пленковић сутра огласити овим поводом.

Министар здравља Милан Кујунџић нашао се ових дана у средишту пажње хрватске јавности.

Како пише Индекс, све је кренуло открићем Телеграма који је објавио да је Кујунџићева породицa крајем прошле године купила кућу у Загребу, чија је власница његова супруга Татјана Кујунџић. Навели су како у министровој имовинској картици нису видљива средства из којих је породица Кујунџић могла да исплати ту некретнину, коштала je више од милион куна.

Кујунџић је навео да је цела трансакција била транспарентна и законита, а куповину је, каже, пријавио Повјеренству за одлучивање о сукобу интереса.

Жупанијско државно правобранилаштво у Загребу проверава све написе o министру Милану Кујунџићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије