Милановић: Знам да нисам свима по вољи, време је за дијалог

Зоран Милановић обратио се присталицама након победе у другом кругу председничких избора у Хрватској. Поручио је да неће делити хрватске грађане и да ће сарађивати са извршном влашћу.

Милановића су присталице дочекале узвицима "Зоки, Зоки"... Он им је пожелео добродошлицу у "творницу побједа". Захвалио се свима који су га подржали у победи на изборима и онима који нису.

Захвалио се и противкандидаткињи Колинди Грабар Китаровић. На помен њеног имена окупљени су почели да вичу "уа", али их је Милановић у томе прекинуо.

Истакао је да је кампања била тешка и дуга, не увек коректна, али је навео да је политика страствен посао.

Извинио се ако је "било кога превише нагазио" или ако је рекао неку неистину, уз опсаку да то није било намерно.

"Од данас радим посао другачији од овог до сада. Грађани су ме изабрали за председника Хрватске, наше републике свих грађана, Хрвата и оних који то нису", навео је Милановић.

Указао је да му је то што је био премијер представљало терет али је рекао да се борио за истину.

"Знам да нисам свима по вољи и да и данас има таквих. С тиме морамо живјети и наставити даље јер нас има премало, нисмо довољно успјешни и не растемо довољно брзо да бисмо се дијелили", рекао је новоизабрани председник Хрватске.

Навео је да од њега неће чути сладуњаве приче о заједништву, али да ће се трудити да никога без потребе или намерно не повреди. Истиче да је време за дијалог.

"Онакав какав сам био у кампањи бићу и као предсједник. Говорићу, питаћу, тражићу, сугерисаћу и надам се да нећу изневерити поверење које сте ми дали", поручио је Милановић уз оцену да је то велико обећање.

Каже и да ће сарађивати са сваким ко буде у извршној власти и да зна шта председник може а шта не може.

"Неће бити сплетки, тајних дилова и послова, за мене ће све странке бити на истој законској разини, јер ми смо вишестраначка парламентарна демократија", рекао је Милановић.

Навео је и да је његова снага у уставу и да ће му то бити водиља.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво