Заев опет жртва неслане шале, разговарао са лажном Гретом Тунберг

Премијер Северне Македоније Зоран Заев поново је био мета хибридног напада, али овог пута сa њим је телефонски разговарала лажна Грета Тунберг.

Како преноси портал А1on.mk из Северне Македоније, саветник македонског премијера за односе са јавношћу Марјан Забрчанец изјавио је да је лажна еко-активисткиња "заказала и реализовала" телефонски разговор иако им је, додао је, све то било сумњиво.

"Пре неколико дана открили смо хибридни напад на кабинет премијера, при чему је био злоупотребљен идентитет младе еколошке активисткиње Грете Тунберг", рекао је Забрчанец.

Истакао је да су манипулатори употребили брендиране електронске адресе и бројеве телефона, те да су преко званичног македонског представништва успели да закажу и реализују телефонски разговор.

Одређени делови разговора, каже Забрчанец, били су сумњиви премијеру и његовим саветницима, али ипак је одлучено да се разговар приведе крају, како би се разоткрио сумњиви позив.

"Одмах након завршетка телефонског разговора урадили смо све провере верификације идентитета саговорника и данас са сигурношћу можемо да кажемо да је откривен хибридни напад на кабинет премијера. После тога ступили смо у контакт са породицом Грете Тунберг и обавестили их о свим детаљима, да ћемо објавити све то, а они су одговорили да су узнемирени због таквих вести, те да ће пријавити злоупотребу надлежним органима. Такође рекли су да су захвални што их је македонска влада информисала о свему", објаснио је Забрчанец.

Додао је да је овај напад био много софистициранији од случаја са руским комичарима, али да је пажљива комуникација омогућила да буде разоткривен.

Заев је такође пре неколико месеци био мета напада руских комичара који су се лажно представили у име бившег украјинског председника Петра Порошенка и генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга, а разговарали су у више наврата са македонским премијером прошле и ове године.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 29. нов 2019, 08:28) - anonymous [нерегистровани]

@ Svasta

Који су то “нама”?
Мени је само комшијска држава, братска сигурно није.

(четвртак, 28. нов 2019, 18:47) - anonymous [нерегистровани]

Svasta

OVO je ocigledno I otvoreno potkopavanje nama bratske drzave

(четвртак, 28. нов 2019, 16:18) - Greta [нерегистровани]

Next in line

Volodimir Zelenski ima zelju da razgovara sa g. Zaevim o napredovanju prema EU.

(четвртак, 28. нов 2019, 15:37) - anonymous [нерегистровани]

Zabrinuto lice!

Videte kako je Zaev zabrinut za svoju buducnost.