У среду нема наставе у Херцеговини

Министарство просвете и културе Републике Српске донело је одлуку да се сутра превентивно обустави извођење наставе у основним и средњим школама на подручју Херцеговине због данашњег подрхтавања тла на овом простору. Сутра неће радити ни предшколске установе у Херцеговини.

Настава се неће изводити у општинама Невесиње, Љубиње, Бековићи, Гацко, Билећа и Требиње.

Из Министарства наводе да је ова одлука донета из превентивних разлога и у најбољем интересу деце, као и да ће настава бити надокнађена.

Министарство просвете и културе је позвало руководство образовних установа на подручју Херцеговине да прате инструкције надлежних служби, првенствено водећи рачуна о безбедности ученика.

Начелник Општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је за РТС да је око 2.000 ученика било у школама, али да су наставници донели паметну одлуку и да су ђаци напустили школске зграде.

Снажни земљотреси погодили су данас подручје Херцеговине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво