Заев: Да могу, вратио бих време 13 и по година уназад

Након што је ЕУ одложила датум почетка преговора Северној Македонији, премијер Зоран Заев каже да је та земља на добром путу, али да би, кад би могао, вратио време уназад за 13 и по година.

Зоран Заев је за македонски портал 24инфо истакао да оно што је урадио за две и по године на међународном и економском плану показује да je Maкедонија на добром путу.

Додао је да је у првој половини мандата остварен раст од 3,6 одсто, отворено је 54.000 нових радних места, извоз је повећан за 16 одсто, а раст индустријске производње за 9,8 одсто.

Сматра да то ипак није довољно и да се мора радити још више "у ситуацији када су Северној Македонији сви путеви отворени".

А да би, како каже, били успешнији, сваки грађанин мора да промени став без обзира на то да ли је реч о судијама, политичарима, градоначелницима, одборницима или пољопривредницима.

"Сви морамо радити више да бисмо били европска земља какву желимо", рекао је Заев.

Говорећи о рејтингу своје СДС, сада када је извесно да ће парламентарни избори бити расписани за 12. април наредне године, а да ће он поднети оставку 3. јануара и бити на челу техничке владе, Заев каже да та странка по управо спроведеним анкетама води за три одсто у односу на најутицајнију опозициону ВМРО-ДПМНЕ.

"Знам да бисмо до краја октобра могли да спроведемо све мере предвиђене програмом, потрудићемо се да их спроведемо до априла бар када је реч о повећању плата, пензија, а за лекаре и капитална улагања у земљи су отворени еколошки пројекти, укинуте су квоте, донесен је закон о основном образовању", рекао је премијер.

Додао је да ће се наставити рад и на неким значајним инфраструктурним пројектима.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(уторак, 22. окт 2019, 01:16) - milan lala [нерегистровани]

Vracanje

Ako je do nekog "vracanja" onda je najbolje za Makedoniju i Makedonce da ti vratis premijersku funkciju neodlozno i nepovratno .

(понедељак, 21. окт 2019, 15:42) - anonymous [нерегистровани]

Malo je to!

Daj zajednički da ga vratimo 40 godinica...Radiću sve što treba - samo da to obavimo! Pa tada, umesto da gubim vreme i živce dokazujući ocu da će sve biti ovako kako jeste, da klisnem preko grane ... i sada na internetu i TV-u da gledam "rijalti" za koji sam znao da će se odigravati.

(понедељак, 21. окт 2019, 15:35) - anonymousZoki [нерегистровани]

Za

Za meni kada bi vratili vreme kada smo ziveli u jednu drzavu svanu Jugoslaviju

(понедељак, 21. окт 2019, 15:23) - anonymous [нерегистровани]

identitet....

... nije mogao da razbije!

(понедељак, 21. окт 2019, 12:49) - anonymous [нерегистровани]

Da se vrati vreme!

I to bar 27-28 godina što se mene tiče.

(понедељак, 21. окт 2019, 12:22) - Богдан [нерегистровани]

Пре 13 година

Ко је и где био Заев пре 13 година? Нико ни чуо за њега, а вероватно је био на обуци код оних који су га пре пар година лансирали на политичку сцену и довели на власт.

(понедељак, 21. окт 2019, 12:12) - anonymous [нерегистровани]

Све је рекао

Само није рекао зашто би вратио време 13 и по година уназад. Уосталом, урадио је оно због чега је ту доведен. Албанцима је дао разне привилегије, променио име државе, а разбијао је и Македонску историју и идентитет (уопште не улазим у веродостоjност те историје и идентитета).

(понедељак, 21. окт 2019, 11:48) - Stojanovic, Germany [нерегистровани]

Politicari???

Gosp. Zaev,
Vi ste politicar koji je placen da tako nesto mora da zna unapred.
To vam je zanat!
I posledice vaseg priznavanja kvazi drzave Kosovo vam nisu donele nista dobro.
I to ste trebali unapred da znate.
Ja sam automehanicar, i ja moram da znam da ne smem dizelasa da vizim sa benzinom. To je moj zanat.