Црногорцима од данас забрањен рад недељом

Због измена закона, за црногорске трговце ова и свака наредна недеља биће нерадна. Током јучерашњег дана у продавницама забележен повећан промет и гужве као пред Нову годину.

Изменама закона које су усвојене средином јуна, прописано је да се трговина на велико и мало не може обављати недељом и током државних празника, преноси РТЦГ.

Због тога је током јучерашњег дана у црногорским продавницама забележен повећан промет, а у неким трговинама су забележене гужве као пред Нову годину.

Ипак, неће све продавнице бити затворене. Недељом ће и даље моћи да раде апотеке, пекаре, цвећаре, сувенирнице, киосци, продавнице средстава за заштиту биља или погребне опреме, бензинске пумпе и продавнице у оквиру њих, као и пијаце, штандови, тезге, витрине и аутомати изван пијаца и покретне продавнице.

Црногорска Управа за инспекцијске послове раније је најавила да ће кажњавати оне који раде недељом и позивају предузећа да поштују прописане обавезе.

За непоштовање закона прописана је новчана казна, али и привремено затварање објекта.

број коментара 32 Пошаљи коментар
(понедељак, 21. окт 2019, 22:24) - ...ломио сам некад пречку! [нерегистровани]

Свиђа ми се овај режим,

плата иде,а ја -лежим!
Свиђа ми се овај режим,
посао чека,а ја бежим -
у Немачку да возим мечку!

(понедељак, 21. окт 2019, 11:17) - anonymous [нерегистровани]

Radno vrijeme...

...u uredjenim i pravnim drzavama gdje se postuju prava covjeka regulisano je i radno vrijeme,trzni centri praznicima i nedeljom ne rade i svako drugo pisanje,proizvoljno je...(i ima "grana" u kojima se radi ali to je,vec,prekovremeni rad i tako se placa ili se,sto je u poslednje vrijeme i najvise,koriste sati...)

(понедељак, 21. окт 2019, 10:45) - Zemja neslućenih nizina! [нерегистровани]

A u Srbiji dirinčite za 250€,

i nedeljom!

(недеља, 20. окт 2019, 22:55) - anonymous [нерегистровани]

@ Re: Poštovanje

У праву си пријатељу, у Аустралији сви тржни центри и сви супермаркети раде свим данима, Недељом супермаркети раде од 8-19 часова а тржни центри од 8-17 часова.
Никада никог нисам чуо да се буни а поготово влада нема везе са тиме, не могу ни да замислим да неко на нивоу владе забрани рад недељом, посла има свуда, коме се не свиђа рад суботом и недељом може да нађе други посао где се ради понедељак-петак.
Само ми на Балкану паметујемо и измишљамо нешто.

(недеља, 20. окт 2019, 22:41) - anonymous [нерегистровани]

Dokazivanje drzavnosti

Ne dokazuje se drzavnost donosenjem glupih zakona. Trgovine su uglavnom u privatnoj svojini (pa cak i lanaci prodavnica/samoposluga). Otkud pravo drzavi da privatnom kapitalu odredjuje kad ce da radi?
Takav slican zakon je svojevremeno donesen i o tzv."ekoloskoj taksi" za automobile, pa kad se uvidjelo da je besmislen (ili kad se vlast dovoljno nafatirala), onda je ukinut. Crnogorci, uozbiljite se !

(недеља, 20. окт 2019, 22:32) - anonymous [нерегистровани]

Ma šta je to za nas

Srbija je odavno već uvela petodnevnu radnu nedelju od sedam dana, ili 40-časovnu radnu nedelju od 60 sati.
Kod nas i osmočasovno radno vreme traje 10 sati, a tri nedelje godišnjeg odmora traju 7 dana.
Mnogo smo uznapredovali, to nigde nema da nađete.

(недеља, 20. окт 2019, 22:27) - anonymous [нерегистровани]

Ovde to ne može

A u Srbiji ropstvo i dalje.

(недеља, 20. окт 2019, 21:04) - Danonymous [нерегистровани]

Re: Poštovanje

Ne mogu da verujem da ne može da prođe, a da u komentarima neko "pametan" ne iskoristi mogućnost i crni svoju sopstvenu zemlju. Svuda je očigledno bolje nego u Srbiji! Na Zapadu gde svi misle da je med i mleko, sve je otvoreno nedeljom, a prehrambene samoposluge 365 dana u godini od 8-22 h. Znam 100% sigurno da je tako u Švedskoj i u više drugih EU zemalja, u svim gradovima. Srbija je polako na usponu i to, očigledno, nekome smeta!

(недеља, 20. окт 2019, 21:03) - Маторац [нерегистровани]

Истина

Наслов је некоректан, таблоидан, мало подсмешљив. А ради се само о трговинама, и то не свим.

(недеља, 20. окт 2019, 21:02) - anonymous [нерегистровани]

Jel mora samo nedelja da bude neradna?

Jel mora samo nedelja da bude neradna?